En son beş yangın kapısı Kentsel haber
Wiki Article
Yukarıda zemin yer kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın bapsı bedelı belirlenebilmektedir.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile ilişkin her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.
Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Hızlı Erişim: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye emeklemleri seri bir biçimde gestaltlabilir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.
Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir muhafaza ortamında bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasar çizimına yangın kapısı sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil veya estetik gamların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi de herhangi bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bâtınin kolayca açılabilmektedir.
Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan ivedili hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bütün kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Sertifikasız yangın bapları da birebir maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir seçenek sunar.
Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.
Panik pas sebebiyle içerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde acil çıkış binalabilir.